18 Nisan 2016 Pazartesi

Çakra ve Aura Temizliği Deneyimim !


Sizin enerjiyle, çakralarla, meditasyonla aranız nasıldır? 

Benim oldukça iyi diyebilirim. Hayatıma yıldızlar katmak için, 2002 senesinden beri Osho kitaplarını ilgiyle okurum, bazı yerleri döner tekrar okurum, altlarını çizerim. Osho'nun kendi içerisinde bile insanı şaşırtan ve sorgulatan önerilerini, düşüncelerini okumaktan keyif alırım. Önerdiği meditasyonları, bire bir kendi öğrencisi ile deneyimlemişliğim ve çok çok iyi sonuçlar almışlığım vardır.

Kısacası evrenin ve düşüncelerin birer enerji olduğuna ve evrende dilediğimiz, dilemediğimiz, istediğimiz, istemediğimiz, yaptığımız veya yapamadığımız her şeyin enerji kaynaklı olduğuna inanırım. 

Bu bambaşka bir ilgi alanı elbette. Son zamanlarda Reiki'ye merak sardığımı paylaşmıştım bundan önceki yazılarımdan birinde. Bu konuda aşama kaydettiğimde yine paylaşıyor olacağım. 

Bugünkü yazımın esas konusu, dün deneyimlediğim ve gerçekten şaşırdığım çakra ve aura temizliği meselesi. 

Oldukça sağlıklı ve mutlu bir insan olduğumu söyleyebilirim, şükürler olsun ki... Fakat son zamanlarda, çevremde negatif enerjisi çok yüksek insanların artışı, negatif toplumsal olaylar, iş stresi, evlilik telaşesi derken vücudumun dengelerini bozduğumu hissediyordum. Sanki bir şeyler sinyal veriyor da, bana "bizi düzelt" mesajı veriyor gibiydi.

Yine bundan önce bir yazıma konu ettiğim kulak çınlaması illeti de bu dönemde baş gösterince ve ben, doktor kapıları ve görüntüleme merkezlerini aşındırmaya başlayınca, yüksek bir enerjiye ihtiyacım olduğunu farkettim.

Osho'nun öğrencisi olan çok sevgili Mareechi Asu ve değerli eşi İzmir'e taşındıklarından beri Ankara'da meditasyonsuz ve mutsuz kalmıştım. Her ne kadar insan kendi kendine uygulama yapabilse de, kalabalıkla uygulanan meditasyonun bambaşka bir elektriği oluyor. 

Bu defa, çakra ve aura temizliği ile ilgili bir arayışa giriştim. Uzun araştırmalarım beni, Türkiye'de bu konudaki en iyi isimlerden birine götürdü. Tesadüfen kendisinin bu haftasonu Ankara'da olduğunu da öğrenince, derhal dün için bir randevu aldım. Ve dün akşam kendisiyle tanışma ve süper bir deneyim edinme fırsatım olabildi. 

Öncelikle, kalp çakramın arka bölümüne elini koyarak başladı çalışmaya. O an elini koyduğu yerde, bıçakla kesiyorlarmış gibi bir sancıma oldu. Yaşamadan anlaşılabilecek bir şey değil... Dakikalar geçtikçe vücudumda birtakım sıcaklıklar hissettim. Omurgamdan yukarı-aşağı bir ışık süzülüyormuş gibi... 

Bu esnada kendisi bana uygulamaları ile ilgili bilgi veriyor ve tatlı tatlı sohbet ediyordu. Ben istemsizce enerjinin akışına kendimi bırakıp gözlerimi kapattım. Sadece şunu diyebilirim ki, soyut olarak buradan aktarmamın hiçbir mana içermediğini biliyorum. Yaşamak ve deneyimlemek, o enerjiyi bire bir bulmak şart.

Kalp ve boğaz çakralarımda tıkanmalar ve tortular olduğunu söyledi, uzun bir süre bu bölgeler üzerinde çalıştık. Tepe çakram ve alın çakramın son derece iyi çalıştığını ve aktif olduğunu da belirtti. Birtakım toplumsal olaylardan çok kolay etkilendiğimi, bunlara anlam verememenin ve cevap bulamamanın beni çok yorduğunu ve üzdüğünü, bu nedenle de bu tıkanmaların yaşandığını belirtti.

Bir saat on beş dakika kadar süren çalışmada bana, negatif olaylarla, kişilerle nasıl baş edebileceğimi, kötü hissettiğim durumların üstesinden nasıl gelebileceğimin bilgisini aktardı. 

Çalışmanın sonunda bütün vücudumda kocaman bir alev topu varmış gibi sıcak ama keyifli ve farklı hissediyordum. Eve gittiğimde, limon dilimli suyumu içip duşumu yaptım. Ve bu sabaha bu enerjileri düşünerek ve zor bir şeyle karşılaştığımda baş edebileceğime daha net inanarak başladım. 

Hayat hepimizi yoruyor ve zaman zaman zorluyor; bu bir gerçek.

Aslında yapmamız gereken tek şey, mücadele etmek için gayret etmek. Bazen çok tıkandığımız ve bunaldığımız zamanlar olsa da, karşılaşılan hiçbir problem çözümsüz veya aşılamaz değil. İnanmak ve içimizdeki enerjiyi yönetmek, bu enerjiyi dış dünyanın enerjisiyle dengelemek önemli olan. Bunu öğrenmek için de, gerçekten bu işe gönül veren kişilerin kitaplarını okumak veya deneyimlerinden faydalanmak yeterli olabiliyor.

Açıkçası ben kendimi bir nebze daha iyi ve mutlu hissediyorum bugün. Elbette zor anlarda neyi ne kadar öğrendiğim daha bir açıklık kazanacak ama, en azından baş edebilme yöntemlerini biliyor olmak bile bana mutluluk veriyor şu anda. 

İlginç bir deneyimdi. 
Merak eden ve yaşamak isteyenlere önerebilirim gönül rahatlığıyla. 

Piyasada bunu yalan-yanlış ve kulaktan dolma bilgilerle yapan, "uzman" olduğunu iddia eden pek çok kişi var. Araştırmanızı iyi yapmanızı ve size yardımcı olmasını istediğiniz kişiyi iyi seçmenizi önerebilirim size. 

Deneyimlerimle ve düşüncelerimle ilgili tüm sorularınız için bana, goddess.artemis83@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz :) 

Hayatımıza yıldızlar katmak için, enerjilerin en güzellerini yönetebilmek ve dış dünyanın enerjisi ile içimizde, en sağlamından bir köprü kurabilmek dileğiyle.

Mutlu haftalar... :) 

4 yorum:

  1. Kendim meditasyona gidiyordum onun bile faydası inanılmaz olmakta ilk bir kaç ders ben neden geldim.Buraya çok dedim ama sonrasında faydasını gördüm :) bir tek anlamadığım ve hala vakıf olamadığım yogadır bir türlü derinligine inemedim . Olmuyor yada kafamda baştan kestirip attım sanırım yazınız çok güzel olmuş elleriniza sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) İnsan denemeden neyle karşılaşacağını bilmediğinden biraz septik yaklaşıyor tabii. Ama meditasyonun da yeri ayrıdır. Yoga daha farklı bir disiplin, ben de onunla pek içli dışlı değilim. Deneyip böyle güzellikleri paylaşmak lazım :)

      Sil
    2. teşekkür ederim cevap için :)

      Sil
  2. Merhaba
    Aura temizliği yaptirdiginiz kişi hakkında bilgi verir misiniz?
    Ankara'dayım ve ben de bu deneyimi yaşamak istiyorum.
    Teşekkürler ❤️

    YanıtlaSil