13 Nisan 2016 Çarşamba

Her Şeyin Başı Sağlık...


"Her şeyin başı sağlık" derler...
"Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" derler... 
"Sağlıktan ötesi yok" derler...

Hepimiz iyiyken, vücudumuzda her şey yolundayken kendimize dışsal mutsuzluklar buluruz. İş yerinde birine kızmışızdır, tuttuğumuz takım yenilmiştir, sevgilimiz mesajımıza geç cevap vermiştir, trafikte biri bize yol vermemiştir... Öyle çok şeyi takıntı ve üzüntü meselesi haline getiriyoruz ki...

Bir gün sağlıkla ilgili bir sıkıntı yaşadığımızdaysa, her şey ne kadar boş geliyor ve eskiler gibi biz de tekrarlamaya başlıyoruz... "Her şeyin başı sağlık..."

Bundan üç hafta kadar evvel, bir anda başlayan bir kulak çınlaması var bende. 7/24 sol kulağımda nabzımı duyuyorum. Eğildikçe kalktıkça bir rüzgar esiyor kulağımın içinde adeta. Uyumayı bile engelleyecek bir ses...

İki kulak burun boğaz uzmanı, bir nöroloji uzmanı, bir göz doktoru, üç ayrı odyoloji uzmanı, bir bioenerji uzmanı, bir kulak burun boğaz uzmanı daha... Bir aydır neredeyse görüntüleme merkezlerinde yatıp kalkıyorum. MR'lar, tetkikler, sonu gelmez işitme testleri. Gerçekten yorgun düştüm.

Evlilik hazırlıkları aşamasında, gitmem ve yapmam gereken işlerin yoğunluğu yetmezmiş gibi bir de sürekli doktor ve görüntüleme merkezleri arasında mekik dokuyorum. Sonuç, bir haftadır kullandığım ilaçlara rağmen sıfır...

Kulak çınlamasının binlerce sebebi olduğu, genel olarak tedavisinin mümkün olamadığı, bununla yaşamaya alışmak gerektiği, aklımızı takmamamız gerektiği gibi yüzlerce enstantene... Sene 2016 ve kulak çınlaması diye bir şeyin çözümü yok.

Benimkinin sebebinin, strese bağlı kulak içi basıncında artış olmasından kaynaklandığı söylendi. İki ilaç ve nikahtan sonra büyük ihtimalle geçeceği telkiniyle eve yollandım. Ama bir haftadır kullandığım ilaçlara rağmen hiçbir gelişme yok.

İki gecedir beni uyutmuyor, uykudan kaldırıyor, tekrar uykuya dalmak için müzik açmam gerekiyor. 

Bazı hastalıklar vardır ya hani, "Allah düşmanıma vermesin" deriz. Bütün kalbimle ben de bunu diliyorum.

Düşünsenize, herhangi bir yerinizde bir ağrı yok, acı yok ama kulağınızda, nedeni de bulunamayan ve bazı günler sizi işinizden gücünüzden edecek kadar şiddetli bir uğuldama var. Gerçekten tahammül gücümün azaldığını hissediyorum.

İnsan her şeyle yaşamaya alışıyor derler de, ben bununla yaşamaya inanın alışmak istemiyorum.

Genel itibarıyla hep pozitif, güleryüzlü bir insanım yaşamımda. Olumlu bakmanın, olumlu şeyleri getireceğine inananlardanım. Ama ilk kez bir konuda umutsuzluğa kapıldım. Düşünüyorum düşünüyorum, nasıl alışırım buna geçmezse bilmiyorum. 

En azından bu da bir şeye vesile oldu diye Polyannacılık yapmaya çalışıyorum.

Reiki'ye merak sardım ve Reiki öğreniyorum :) Her işte bir hayır var, belki enerjileri şifaya çevirmeyi de başarırsam kendimin çözümü bile olabilirim. 

Okuma ve anlama kısmı iyi gidiyor da, uyumlama alacak birine henüz ulaşamadım. Bildiğiniz, Reikiye gönül veren ve birinci aşama uyumlamasını alabileceğimi düşündüğünüz biri olursa yardımlarınıza ve önerilerinize açığım.

Uzun lafın kısası, gerçekten başımıza gelince anlıyoruz ama sağlık, sağlık, sağlık... Daha ötesi sadece teferruattan ibaret.

Hayatımıza yıldızlar katmak için, daha sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle :) 

4 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun :-(
    Sahiden, ne fena çözümü olmaması...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Acı deseniz değil, ağrı deseniz değil. Gerçekten çözümü olmayan bir şey bu yüz yılda çok çaresizlik veriyor... Dilerim geçer :(

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Bende de doktorların ne olduğunu bulamadıkları kulak ağrısı var. Yaklaşık bir senedir sadece sol kulağımda devam ediyor. Diş kontrol ve tedavilerimi yaptım ama bir şey değişmedi. Bazen yarım saat sürüyor bazen tüm gün. Bazen hafiften bir ağrıyıp geçiyor bazen çok şiddetli. Sağlık gibisi yok. Sizin de hazırlıklarınız yolunda gitsin. Her şey gönlünüzce olsun, mutlu olun.

    YanıtlaSil
  3. Size de çok geçmiş olsun. Benimki 7/24 sürüyor ama geçeceğini umuyorum sürekli. Bu zaman zarfında tıpla ilgili bir sürü şey öğrendim :) Ayrıca dediğim gibi Reiki'ye merak sardım. Artısı bunlar demek ki...

    YanıtlaSil