20 Mayıs 2016 Cuma

Bir Düğün Sorunsalı Daha: Fotoğraf İçin Dış Mekan Seçimi...




Düğünle ilgili zibilyon tane detay var ve içinden çıkabilmek, isterseniz üç yıl önceden çalışmaya başlayın, adeta imkansız gibi bir şey...

Düğün makyajı...
Düğün saçı...
Gelinlik...
Düğün parfümü...
Giriş müziği...
Mekan...
Dans müziği...
Gelin çiçeği...
Nikah şekeri...
Pasta müziği...
Düğün - nikah - kokteyl sorunsalı...


Listeye en az 60 madde daha ekleyebilirim... Gelin için elli kat daha zor bu detaylar. Damat bey bir yerden sonra yırtıyor da :) 

Bu haftasonu yeni bir sorunsal edindim. Ankara'da yaşayanlar olarak, gidilecek mekan sıkıntısı çektiğimiz gibi, bu kez de düğün fotoğrafı dış mekan sıkıntısı çektiğimizi öğrendim.

Eskiden stüdyo fotoları vardı ne güzel... Gelin-damat sabit durur, arka fon paso değişir; kâh deniz deseni yerleşir arkaya, kâh pembe balonlar gelir, yuvarlanır giderdi insanlar. Yukarıdaki örnek gibi mesela :) 

Gel gelelim düğün hikayeleri, düğün filmleri vesaire çıkıp fotoğrafçılık sektöründe devrim gerçekleşeli beri, stüdyo fotoğrafları popülerliğini yitirdi. Şimdi doğal, tercihen zoom'lu ve estetik fotolar moda. 

Ankara'da güç bela araştırmalarımız neticesinde, güvenilir, dinamik bir ekip olan Happy Day Story ile anlaştık. Bu kez de karşımıza, fotoğraflar nerede çekilecek sorusu çıktı. Fotoğrafçılar Hacettepe Yeşil Vadi'yi önerdiler ve dün bu mekanı ziyaret etme fırsatımız oldu. 

                              

Yeşil Vadi, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü içerisinde gizlenmiş bir cennet sanki. Haftasonu gitsem de bir nefes alsam dediğimiz yerlerden biri adeta. Piknik yapanların yanısıra, gölet yanında yürüyenler, fotoğraf çektirenlerle birlikte oldukça yeşil ve henüz özelleştirme adına keşfedilmemiş yerlerden biri. 

Beğendiğimi ve renklerini, doğasını sevdiğimi söylemeliyim. Göletteki turuncu balıklar ve nilüferlere ayrıca bayıldım. İnsana mutluluk veren bir yer gerçekten.

Gel gelelim çok yönlü düşünen bir insan olarak, bu mekanda fotoğraf çektirmek isteyip istemediğimizi nişanlımla bir değerlendirdik. Benim için avantajları şöyle: 

1-Renkler ve doğası gerçekten güzel 

Gördüğünüz gibi tek avantaj sayabildim :) 

Gelelim dezavantajlarına:

1- O gün havanın yağmurlu olması bu mekanda çekimi imkansız kılabilir,
2-Hava güzel bile olsa orman içi ve doğal ortam olması dolayısıyla gelinliğin etekleri toz-pis-kir içinde kalabilir ve akşam nikaha o tozlu gelinlik etekleriyle katılmak durumunda kalabilirim
3-Girişi maşallah zorlaştırdıkça zorlaştırmışlar. Rektörlüğe dilekçe yazmanız yetmiyor, 300 TL de bir para veriyorsunuz. Hava ve yeşillik parası herhalde bu da. 
4-Çevrede fazlaca insan var ve bakışlardan rahatsız olabilirsiniz,
5-Güneşin alnında, porselen makyaj bile olsa terleyebilir ve huzursuz olabilirsiniz...

Burada fotoğraf çektirmiş olup da yukarıda saydığım dezavantajları yaşamamış olanların yorumları olursa elbette çooook makbule geçecektir. 





Tabii bu dezavantajları düşünerek, bir de B planı uyduralım dedik. 

B planı olarak da, Ankara'lıların pek çoğunun bildiği, Bilkent Altın Köşk'ü düşündük. Burası, Amerika'ya yerleşmiş bir iş adamı tarafından yapılmış, bildiğiniz bir malikane :) İç mimarisi Selçuklu-Osmanlı, dış mimarisi biraz daha Arap tarzı gibi. 

Bildiğim kadarıyla şimdilerde müze olmuş ve ismi Merik Konağı olarak geçiyor. 

Burada bekçi usulü çalışıldığını ve bekçinin duruma göre bahşişle (bahşiş derken 40-50 TL gelmesin aklınıza, tarife 200'den başlıyormuş :) ) çiftleri çekim için içeri aldığını öğrendik.

Otantik görünümüyle bence çok muhteşem bir çekim mekanı olabilir. 

Burayla ilgili tek bir kaygım var; o da mimarinin çok şatafatlı ve desenlerin oldukça karışık olması. Bu durum, fotoğraflarda kalabalık ve karmaşaya yol açabilir gibi geldi bana. Bu yüzden ufak bir kaygım var. Ama büyük olasılıkla bu mekanı tercih edeceğiz gibi görünüyor. Bu mekanla ilgili de görüş ve önerileri olanlar veya daha iyi bir mekan önerisi olanlar varsa çoooook makbule geçer gerçekten. 

Her şey zor da, bir ömür hatıra olarak saklanacak fotoğrafların çekim alanını belirlemek de en zorlarından biriymiş gerçekten :)

Daha sonra, düğün parfümü ve düğün rujumu nasıl seçtiğim konularını da sizinle paylaşacağım. 

Sorunsallar detaylar bitmek bilmiyor ki :) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder